29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

ОУ “Св. Патриарх Евтимий“ се включи в първия Ден на четенето

uchenici patriarh evtimii

Пещера. ОУ “Св. Патриарх Евтимий“ се включи в първия Ден на четенето в България – 17 ноември. Инициативата се организира от фондациите „Четене“ и „Детски книги“ и сдружение „Книги и четене“ в цялата страна под мотото „Четенето дава възможности!”. Целта е да се насочи вниманието към четенето като процес за развитието на грамотността, трупането на знания и усвояването на умения.

По инициатива на г-жа Джинина в училището бяха проведени интересни мероприятия с учениците от начален и прогимназиален етап , които се включиха с много желание и ентусиазъм.
В рамките на един час по надслов „Аз чета, а ти рисуваш“ учениците от първи клас имаха възможност да чуят българската народна приказка „ Врабчето и лисицата“, прочетена от Мариана Цекова ученичка от пети клас и после да сътворят своите цветни рисунки.
Второкласниците се забавляваха с откъси от приказки, прочетени от по – големите им съученици от шести клас : Сияна Мирчева и Теменужка Димитрова. Те трябваше да познаят и да кажат заглавието на съответната приказката. Оказа се, че всички приказки са им познати и разказаха какво ги е впечатлило най- много , кои са героите и поуките в тях.
Не по- малко беше и забавлението в четвърти клас , където учениците с помощта на г-жа Грочева направиха драматизация на приказката „ Болен здрав носи“. Учениците показаха своя талант и огромно желание да покажат ,че могат не само да четат, но и да изиграят прочетеното от тях.
В състезанието за най- изразително четене се включиха учениците от пети клас. Според възрастта си те четоха откъси от разкази на българските класици – Иван Вазов, Елин Пелин и Йордан Йовков. Състезателите, които четоха най-гладко, най-правилно и най- изразително бяха наградени с грамоти: първо място – Мариана Цекова, второ място – Боряна Тодорова и трето място – Томина Яньова.
Класните ръководители на учениците от прогимназиален етап : г-жа Джинина – пети клас, г-жа Ванчева – шести клас и г-жа Костадинова – седми клас, представиха и препоръчаха на своите ученици любими свои книги и им казаха , че да четеш е истинско удоволствие и богатство.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!