19 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Световен ден на тоалетната – нищо смешно

toaletna

Тържествената дата се чества от 2002 г. съгласно решение, взето на Първата международна конференция на Световната организация на тоалетните в Сингапур.

Липсата на канализация и водоснабдяване са причина за загубването на много повече животи, отколкото всички войни през XX в., сочат данните на световната организация.

Според тях повече от 80% от канализацията на развиващите се страни се влива без пречистване в езерата, реките и бреговите зони. В момента човек прекарва средно около три години от живота си в санитарното помещение, което отрежда на тоалетната важно място в живота ни.

Да, добре – научихме, че Световният ден на тоалетната не е нищо смешно, а напротив – много важна и сериозна тема за милиарди хора по света.

И сега какво?

Има много организации, които работят за това да дадат на възможно най-много хора достъп до чиста вода и санитарни съоръжения. Няколко примера са WaterAid, World Toilet Organization, UNICEF WASH, но има и много други.

На техните страници има както дарителски кампании за различни проекти, така и много информация по темата. Дори и да не можем да подкрепим кампаниите финансово, UN Water ни приканват да споделим с приятели и близки повече информация по въпроса. Кой знае – може би в главата на теб или той приятел се крие ключът към някоя иновация, способна да подобри живота на милиони хора!


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!