16 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Изпълнено : Дарение от 10 000 лв. получи ЦПЛР ОДК – Пещера

bg folklor cplr- odk pred mitropolit nikolay dimitrovden.

Пещера. Дарение от 10 000 лв. получи ЦПЛР ОДК – Пещера. Добрата новина съобщи за Peshteraprim директорът на културната институция Руса Каврошилова.  Сумата се предоставя от Пловдивската митрополия.

Руса Каврошилова

Припомняме че обещанието дадоха лично дядо владика и архонта на Пловдивската епархийска църква (в превод от гръцки означава: първенстващо лице, първенец, старейшина, важна особа, високопоставено лице).

На 26 октомври гостите на пещерската духовна околия дариха по 5 000 лева на талантите, които след архиерейска света Литургия ги посрещнаха пред Архиерейското наместничество.

Снимка : peshteraprim

След края на службата поздрав към митрополит Николай и Георги Гергов- архонт на Църквата, отправи фолклорна група към ЦПЛР ОДК- Пещера. Негово Високопреосвещенство благодари на изпълнителите. Той подчерта, че младите са носители на завещаното и новото и трябва да запазят българския дух и народност.

Снимка : архив peshteraprim

Желанието на духовника е с парите да се закупят нови костюми на формацията.

Благодарствено писмо за жеста до Митрополията е изпратила Руса Каврошилова :

„… Благодарим Ви,

за протегнатата от Вас ръка и за добрите чувства към нас и нашата мисия, която е съхраняване и предаване на бъдещите поколения- български дух, традиции и родолюбие! Нека Бог Ви дари със здраве, душевен мир и благословено дълголетие!… „.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!