30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков20:26, 15 ноември 20233min

Йордан Младенов и общинските съветници положиха клетва, Васил Филев оглави градския парламент

mladenov

Пещера. Преизбраният кмет Йордан Младенов положи тържествена клетва да служи на жителите на общината редом с кмета на Радилово – Димитър Данчев и кмета на Капитан Димитриево – Красимир Николов.

Снимка : peshteraprim

Церемонията започна с изпълнението на химна на Република България. Събитието бе уважено от много граждани, епископ Яков Константийски  и втори викарий на Пловдивската митрополия, отец Любомир Траянов- архиерейски наместник, областния управител Валентина Кайтазова, както и председателят на Общинската избирателна комисия – Христо Вълков, Почетният гражданин на Пещера – Георги Петърнейчев и адвокат Радка Кръстева, която бе председател на Инициативния комитет за кмета Йордан Младенов.

Снимка : peshteraprim

Христо Вълков обяви решението на оглавяваната от него ОИК относно избора на кметовете на кметства и кмет на Пещера. От името на комисията, Вълков приветства всички избрани за управлението на града и общината, като им пожела да вземат разумни решения.

Снимка : peshteraprim

Клетва положиха и новоизбраните 21 съветници – от БСП за България са Апостол Мадин, Атанас Янев, Борис Гаджев, Георги Смилянов и Гълъбина Карамитрева, шестима са съветниците на ПП Движение Напред България – Али Мюмюнов, Ангел Жилев, Васил ФилевДимитър БакаловНиколай Рядков и Теодора Илиева, ГЕРБ успя да се пребори за четири места, които са заети от Валентина СтанковаДимитър Батаклиев, Илиян Петров и Михаил Фолев, четири са и местата за СДС (БЗНС – Движение Гергьовден, ДБГ, БДС Радикали) за Георги СтоиловМладен МаневНеделчо Рядков и досегашният председател на ОБС – д-р Николай ПеневЗехра Алиш от ДПС също е в новия градски парламент. Общински съветник е и Стефан Балабанов от ВМРО – БНД. Всеки от тях подписа и клетвения си лист.

Снимка : peshteraprim

Валентина Кайтазова връчи почетните знаци-огърлие и символичен ключ на Община Пещера на Йордан Младенов. „Убедена съм, че тези символи ще ви прилягат, както и досега. Пожелавам да са ключ към сърцата на жителите от община Пещера„, каза Кайтазова след което Младенов се обърна към присъстващите в залата : „Тук, в тази зала, влизаме различни в политическите си убеждения, но когато взимаме важни решения, трябва да бъдем единни, защото нашата най-висша цел е просперитета не на един или двама, а на всички хора, които живеят в община Пещера. Датата 15 ноември събира в себе си лидерството, което владее петте природни стихии – въздух, вода, огън, земя и вятър. Надявам се това да бъде добра поличба за нашата съвместна работа – да подчиним всички “стихии” от обществения живот и да ги накараме да работят в полза на хората и просперитета на община Пещера!“

Снимка : peshteraprim

Кайтазова пожела ползотворна работа на градския парламент и вслушване в съветите и желанията на гражданите, а на кмета да реализира своята програма за управление през следващите четири години. „Пещера е една от най-подредените и работещи общини в нашата област. Това не е комплимент, а отговорност да продължите така и през следващите четири години. Това не е даденост – а плод на работата на предишните съветници и кметове на тази община. Нищо не започва от нас, ние само надграждаме. Имате всичко необходимо да работите още по-уверено, защото имате основата за това. Тук живеят хора от много етноси, които живеят в мир и разбирателство. Имате традиции и култура, които трябва да останат за поколенията. “ – заяви Кайтазова и обеща подкрепа за всички разумни решения на съветниците.

Снимка : peshteraprim

След церемонията по полагане на клетвата за мандат 2023 – 2027, започна изборът на председател. Съгласно Закона за местното самоуправление първото заседание има само една точка и тя е избор на ръководен състав на органа за местно самоуправление. Изборът се провежда тайно, а спечелил е този, който е събрал повече от половината гласове на съветниците.

 

Снимка : peshteraprim

Тричленната комисия по избора на председател на местния парламент бе оглавена от Гълъбина Карамитрева, а за членове бяха избрани Теодора Илиева и Стефан Балабанов. След провеждането на тайното гласуване стана ясно, че Васил Филев ще ръководи работата на Общинския съвет през следващите четири години.

Снимка : peshteraprim

Васил Филев бе водач на листата на Обединени за Пещера, която включваше представители на различни предприятия и фирми от града.

Аз съм един от вас и се надявам да имам търпението, силите и възможностите да Общинския съвет към консенсус в името на общите цели. Гражданите очакват от нас не просто решения, а надграждане на постигнатото. Задължително в днешния ден трябва да си пожелаем – на добър час, клетвата е форма на поемане на ангажимент към хората. Всички ние трябва да работим за благото на жителите на Пещера и след четири години да се погледнем в очите и да кажем – изпълнихме почтено задълженията си! “ – подчерта Филев.

Снимка : peshteraprim

По-късно епископ Яков Константийски и отец Любомир отслужиха Молебен за здраве, благочестие и успехи на ръководството на местната администрация. „Тук съм за да преподам архиерейското благословение и поздрав на Високопреосвещения пловдивски митрополит Николай към г-н Младенов,председателя на Общински съвет, общинските съветници, кметовете на кметства и гражданите, в този ден когато положихте тържествена клетва. Г-н Младенов, ние ви познаваме като добър човек, като добър градоначалник. Във ваше лице винаги сме имали добър съработник Христов и верен приятел на светата църква. Бъдете все така добър управник. С усърдие, вяра и смирение продължете и се грижете за своите съграждани. Молитвено Ви благопожелавам новият мандат да бъде лек, успешен, градивен и спасителен за всички! Божията десница да Ви благославя! На много и благословени години ! „, нарече пловдивския духовник.

Снимка : peshteraprim

Тържествената церемония завърши с изпълнение на Многая лета.

 

 

 

 

 

 

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!