08 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

116 станаха дарителите ден преди края на кръводарителската акция

mbal pazardzhik

Пазарджик. Братовчедите Цвятко Панчев и Цвятко Терзийски от Панагюрище се присъединиха към кампанията „Усмихни сърце“ и дариха кръв в Кръвна банка на МБАЛ-Пазарджик още рано сутринта на 7 ноември.

„Важно е да се подкрепят такива инициативи. Това, което правим в момента, може да спаси човешки живот. За нас може да изглежда нещо безобидно, но за друг човек може да е животоспасяващо“, обясни участието си в акцията Цвятко Панчев. Той става кръводарител покрай своя брат Димитър, който също участва в кампанията. Цвятко дари кръв за трети път и заяви, че иска да даде пример на своите деца и на младото поколение, за да не ставаме свидетели на трагедии като тази с Ангел Здравков.

„Много е важно възпитанието в семейството и средата, в която израстват младежите. Аз съм родител на две момченца. Едното е на 6, а другото на 4 години. И смятам, че начинът, по който аз ги възпитавам, докато са все още малки, ги изгражда като характер и изгражда мирогледа им за в бъдеще. Какви трябва да се стремят да бъдат, какви трябва да изглеждат в обществото и начинът, по който трябва да се държат. За мен лично трагедията е огромна. Това е посегателство върху личното, общественото и ценното и е непростимо. Трябва промяна. Трябва много да се говори с младежите, да им се обясняват кои са ценностните и важни неща защото в днешния забързан свят все повече и повече материалното взема превес над емоционалното и ценностното“, убеден е Цвятко Панчев.

За него подобни кампании са пример как младите хора да започват пълнолетието си не с убийства , а със спасяването на нечий живот.
„Мисълта, че ти в момента, след като си дарил кръв, може да спасиш по някакъв начин човешки живот, те кара да се чувстваш по-добре, по-жив, по-истински и по-смирен, защото помощта, която си оказал по този начин, е безценна“, смята Цвятко.

20231107 084011
Заради доброто дело се решава да даде за първи път кръв и братовчед му Цвятко Терзийски.
„ Това , което правим, е нещо хубаво и просто беше време да се престраша и да почна да дарявам кръв. Досега ме спираше страх. Припадал съм като ученик и оттогава в мен беше останал някакъв страх, но сега се убедих, че няма нищо страшно и го преодолях и съветвам и всеки, който е здрав и може да дарява. Най-важното е да спасиш друг човек, а и самия кръводаряващ има ползи за здравето“, заяви Цвятко Терзийски, след като направи своята собствена първа крачка в кръводаряването. Той възнамерява да стане редовен кръводарител и да подкрепя и благотворителни кампании.

Иван Чобалигов познава семейството на Ангел. В деня, когато се навършват 40 дни от загубата му, той се включи в кампанията в негова памет за морална подкрепа и съпричастност към близките му.
„Искам да изкажа подкрепата на моето семейство към семейството на Ангел. Ще го запомня като усмихнато и весело момче. Не мога да си обясня как се поражда такава жестокост у младо момче като неговия убиец. Въпреки лошото обаче,смятам, че идеята за тази кампания е много добра и трябва да се правят по-често такива кампании. Тези акции са от полза за много хора“, смята Иван Чобалигов, който дари за трети път и призова младите хора да бъдат по-добри, а родителите им да им обръщат по-сериозно внимание и да им дават добри примери като кръводаряването.

 

20231107 09410920-годишната Мелиса Борисова се събужда с мисълта, че иска на помогне на някой. Дарява за първи път и преодолява своето притеснение, докато и взимат кръв.„Не мисля, че е страшно , когато в случая помагаш с дарената кръв на друг човек. Включвайки се в тази кампания, смятам, че подкрепям хората от моя роден град и тази благородна кауза“, обясни своите мотиви Мелиса.

DSC 0909
Невена Велинова, която дари кръв за трети път, участва в кампанията, защото е близка на семейството на Ангел.
„Цялата трагедия с Ангел ме накара да съм днес тук. Искам да научим младите хора, че е хубаво да се кръводарява при положение, че сме здрави и можем да помогнем на някой болен. По-добре да правим такива добри неща, отколкото да се случват такива тргедии, защото Ангел си отиде от кръвозагуба за няколко минути.. А тук, отделяйки няколко минути, може да помогнем на друг живот , сподели Невена.

 

DSC 0927116-тият доброволен кръводарител стана Ангел Иванов от Главиница , който дари кръв също за трети път. Досега винаги е дарявал безвъзмездно. Включва се в кампанията “Усмихни сърце“, защото е благотворителна и защото е посветена и на друг Ангел.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!