27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В ОУ „М. Каролиди“ четенето и грамотността са на почит

uchenici m karolidi..

Пещера. По повод Деня на народните будители и във връзка с регионална инициатива за насърчаване на четенето и грамотността – „Четенето – ключ към познанието“ дните от 23 до 27 октомври 2023г. бяха обявени за Дни на четенето в НУ „Михаил Каролиди“.

Четвъртокласниците от четвърти А клас с класен ръководител г-жа Елена Кабова поведоха малките ученици от първи клас из магичния свят на българските народни приказки. Имало едно време….и започват срещите и приключенията с невероятни герои.
Учениците от четвърти Б клас с класен ръководител г-жа Ангелина Виделова-Стефанова показаха своите четивни и артистични умения пред първокласниците, като им прочетоха приказки и гатанки, а пък първолаците от своя страна бяха активни в отговорите.
В края на мероприятието учениците от първи клас се изявиха пред по-големите ученици и прочетоха думички с изучените до момента букви.
Мотивация за първокласниците бе общественикът, писател и нотариус Георги Връбчев, който в качеството си и на родител на наш първокласник прочете пред учениците три любими негови приказки. Срещата премина в разговор между учениците и г-н Връбчев, като след всеки прочит на приказка децата анализираха прочетеното.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!