30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Учениците от Гимназията избраха учител будител

buditel uchitel gimnazia.

Пещера. Георги Шопов – учител по физическа култура и спорт, е учителят будител за тази учебна година в „СУ „Св. Кл. Охридски“.

За трета поредна година учениците от V до XII клас отличиха един от своите преподаватели за неговата всеотдайност. Гласуването беше организирано от Ученическия съвет и беше проведено по всички правила: вотът беше даден тайно след проверка на ученическата лична карта, а бюлетините бяха преброени от специална комисия. В него участваха 66 % от имащите право на глас, а победителят получи 55 гласа. За отбелязване е, че гласуващите бяха номинирали и учители, които не им преподават тази учебна година.

С избора на учител будител завърши седмицата, с която Гимназията отбеляза Деня на народните будители. В централното фоайе беше направен специален кът за най-известните възрожденци. Учениците от ЦОУД отправиха мил жест към всеки учител, като му подариха специална картичка. Учениците от групите за ЦОУД в I и III б клас бяха активни участници в интересен урок по родолюбие. Третокласниците запознаха по-малките с живота и делото на някои от най-известите просветители. Всички заедно гледаха презентация и изпяха с гордост песен за народните будители.

Учениците от V А клас на г-жа Пейковска с помощта на учителката по музика г-жа Стоименова зарадваха съучениците и учителите си с тържество със стихове и песни. В края му имаше интерактивна игра, разработена от самите петокласници.

Днес приключи и седмицата на четенето, изпълнена с разнообразни прояви в училищната и в градската библиотека.

 

Валентин Стоянов

Ана Христова


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!