08 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Пазарджик : Общоградско шествие в памет на 21-годишният Ангел

sud pazardzhik

Пазарджик. В Пазарджик ще се проведе общоградско шествие в памет на 21-годишният Ангел Здравков, който в края на септември, бе убит от 18-годишен младеж, заради момиче.

Участниците в шествието настояват извършителят на тежкото престъпление Никола Райчев да получи доживотен затвор.

Очаква се в шествието да се включат стотици хора с искане за законови промени и по-тежки присъди при отнемането на човешки живот.

Точно преди месец Ангел Здравков бе смъртоносно прободен с нож, посред бял ден в един от оживените квартали на Пазарджик, пред очите на десетки хора.

18-годишният младеж е действал планирано. Веднага след убийството Никола успя да изляга и да се укрие, но два дни-по-късно бе открит в София. Близките и приятелите на Ангел организират шествието, за да може повече хора да станат съпричастни към искането – справедливост за Ангел и доживотен затвор за убиеца, защото, според организаторите, при сега действащото законодателство, извършителите на умишлено убийство винаги излизат от затворите предсрочно.

Шествието ще започне от 17 часа от църквата „Света Богородица“ и ще завърши пред сградата на съда.

Заради големия интерес към събитието, полицията в Пазарджик, в рамките на два часа, поетапно ще предприема спиране на движението по булевардите, през които ще премине шествието.

Към инициативата ще се присъединят и близки на загинали на пътя от дрогирани и пияни шофьори.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!