02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Над 60 деца се включиха с рисунки и писмени работи в конкурса „Пещерските будители“

konkurs knigi

Пещера.  За четвърта поредна година всички училища от община Пещера се включиха в конкурса на „Биовет“ АД – „Пещерските будители“. Над 60 деца предодаха своите рисунки, писмени работи и фотографии, които ще бъдат оценени в сряда от компетентното жури.

Темата на състезанието тази година бе „Моето родословно дърво“.

Учениците са се справили повече от добре, като най-голяма активност са проявили децата от начален курс на обучение.

Има работи, в които е проявена изключителна креативност и от тях личи огромното желание на учениците да представят миналото и настоящето на своето семейство. Има и писмена работа, която изследва историята на рода няколко поколения назад.

За разлика от предишни години темата бе насочена конкретно към най-познатия свят на децата – семейството им, ето какво каза по този повод председателката на журито писателката Цветана Чучева: „Това е тема по която няма от къде да се преписва. Всичко, което ще прочетем и разгледаме като рисунки и най-вече родословни дървета е плод на труда на децата и желанието на техните родители да им помогнат в създаването на съчиненията и родословните дървета„.

Организаторите на конкурса от „Биовет“АД  канят и по един преподавател от училищата участници да се включи в оценяването на конкурсните работи. Това ще се случи тази сряда, в 14.00 ч., в административната сграда на предприятието.

Наградите ще бъдат връчени идната седмица.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!