29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

18 октомври – Световен ден за мониторинг на водата

reka

От 2002 г., която е обявена за Световна година на чистата вода, и до днес на 18 октомври се отбелязва Световният ден за мониторинг на водата. По цял свят се провеждат инициативи за проверка на качеството на водата, наблюдават се основните показатели за здравето на хората и екосистемите. Главната цел е насърчаване на програми за инвестиция в съхраняването на водите и на по-доброто разбиране на всеки от нас за това как да опазим водите в нашето населено място.

Най-чистите води на планетата ни са минералните води.

Извирайки от голяма дълбочина, те избягват вредните примеси под формата на химикали, неизбежни продукти от човешката дейност. За чистотата им и за разгръщането на техните ценни свойства  помагат високото налягане и високата им температура. Въпреки това регулаторните органи и компаниите често наблюдават качеството на минералните води, за да гарантират, че отговарят на стандартите за безопасност.

Правят се тестове и анализи за оценка на фактори като химичен състав, физически свойства, микробиологичен анализ, нива на рН, минерално съдържание, качество на водата на източника, както и контрол на бутилирането, опаковането и съответствие с местните и международни разпоредби и стандарти. Известен мониторинг може да се извърши и за оценка на въздействието върху околната среда от добива и бутилирането на минерална вода, особено в райони, където тази дейност може да засегне местните екосистеми или водни ресурси. Специфичните методи и стандарти за мониторинг могат да варират според региона и държавата.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!