07 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Йордан Младенов и кандидати за общински съветници представиха приоритетите си пред колектива на „Бари“

izbori 2023 mladenov bari obuvna firma

Пещера. „Заедно с кандидатите за общински съветници от Движение “Напред България” посетихме фирма “Бари” в Пещера.“, каза кандидатът за кмет за втори управленски мандат Йордан Младенов.

Той обобщи, че по време на срещата си с колектива е отчел  направеното до момента в града и двете населени места за изминалите четири години и е представил новите си приоритети, които са подкрепени от листата на Движение “Напред България”.

Условията за живот, обучение и професионална реализация на младите хора в общината бе поставено като акцент от работниците в обувната фабрика. Те изразиха желанието си децата им да останат в родното си място, но да имат гарантирани условия за това.

„В отговор на тяхното питане представих концепцията за реализацията на дуалното обучение в община Пещера, което се осъществява съвместно с местния бизнес . В началото на изминалия си четиригодишен мандат поех ангажимент да съдействам за обвързване на профилирани паралелки за кадри в училищата с потребностите на местния бизнес. Това включваше и провеждане на трудова практика на учениците, за да завършват училище с придобит опит и да започват работа. По този начин бизнесът не губи време и средства за обучение. Горд съм, че към днешна дата това вече е практика в община Пещера.“, допълни Йордан Младенов.

„Част от големите фирми в Пещера работят съвместно с нашите училища. Децата освен че учат теорията на своите бъдещи професии, те имат и практически занятия в местните предприятия. Това задържа младите хора в Пещера и им позволява да дадат своя принос за родния си град.“, каза Младенов.

За съжаление статистиката сочи, че близо 70% от медицинските сестри в нашата болница и детските градини в общината са пенсионери.

„Моето намерение е институциите да отделят средства и съвместно с общинската администрация да се учредят стипендии по тези дефицитни специалности. Така ще имаме готови кадри, които да обезпечат детските и болнични заведения.

Зная, че за да останат в родните си места, младите хора освен работа и социални услуги, трябва да имат и условия за спорт и култура. В тази връзка през изминалите четири години бяха изградени много нови спортни съоръжения, а в новата ми програма са заложени и множество младежки инициативи, които да бъдат обединени в Младежки център.“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!