02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Съсредоточиш ли се – значи съзнанието ти е готово за Съзерцание

izlozhba boris staikov - uchkunov....

Пещера.  Днес, в градската художествена галерия „проф. В. Стайков“ беше открита изложба – скулптура, която лаконично е озаглавена Съзерцание. Проявата е съвместна проява на творците Борис Стайков и Стоян Учкунов.

Снимка : peshteraprim

Откриването беше предшествано от впечатляващо представяне на авторите от доц. Светла Байчинска- културолог и театровед. Благодарност за участието в изложбата към Стайков и Учкунов отправи зам.-кмета на общината Елена Рядкова. За да уважи арт- събитието тук пристигна и Галя Стоянова- секретар на община Пещера. В залата дойдоха гости на творците, техни колеги от областта и града, приятели и съмишленици.

Снимка : peshteraprim

В настоящата изложба за първи път Борис Стайков показва свои скулптури от камък. Борбата е в началото и най-хубавото е, че предстои да се запознаваме тепърва с нови обекти от артистичния свят на художника.

Снимка : peshteraprim
Авторът на монументални паметници и кавалетна пластика Стоян Учкунов работи в областта на синтеза на скулптура и архитектура, паркова скулптура, пластични решения за интериор, както и реставраторска работа. Ученик е на големия български скулптор Благой Илиев.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!