04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

От 1 декември у нас се прекратяват продажбите на антибиотика „Макропен“

lekarstva

От 1 декември у нас се прекратяват продажбите на словенския антибиотик „Макропен“. Това става ясно от справка на Изпълнителната агенция по лекарствата, изпратена до здравната комисия в парламента.

Според информацията през ноември ще има забавяне в доставките на антидиабетното лекарство „Оземпик“, което се купува и за отслабване.

Справката показва още, че от ноември се спира доставката на три вида таблетки за лечение на левкемия, като два от тях ще бъдат заменени с друга таблетна форма.

От 31 януари догодина се прекратява вносът на антидиабетната писалка „Байета“, която е допълнително лекарство в контрола на кръвната захар.

За забавени доставки от средата на октомври е уведомил вносителят на медикамента срещу гадене и повръщане „Деган“.

Забавяне има и при доставянето на аналгетик за деца. Временно са преустановени продажбите на един от видовете таблетки на имуносупресора „Сертикан“, до декември тази година.

А лекарството срещу световъртеж „Бетасерк“ е било спряно от продажба през септември и от този месец не би трябвало да се доставя у нас.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!