29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Зарибиха Стара река с балканска пъстърва и шаран

riba

Пещера. С балканска пъстърва  и шаран зарибиха язовирите и реките в предоставените за стопанисване водоеми ловците и риболовците от ЛРС-Пещера, съобщи специалистът по лова на сдружението Петър Маринов.

180 кг еднолетен шаран попълни рибното богатство на общинския язовир „Брациговски вриз“. Зарибяването бе извършено на 3 октомври от членове и експерти на местното ловно-рибарско сдружение.

Седмица по-рано с балканска пъстърва бяха зарибени Фотинска река, Новомахленска река, Стара река, която преминава през Пещера, Козарската река, Равногорска река и река Розовски вриз.

Във водите на шестте планинските реки бяха пуснати 8000 на брой балканки, всяка от които с тегло 5 г. Зарибителният материал е произведен в рибарниците на гр. Пещера и е закупен със средства на местното сдружение, което обединява ловците и риболовците на 10 дружинки в района.

Отделно от това в клетките на рибарниците край Фотинските водопади, които ЛРС-Пещера възроди преди 2 години по проект, финансиран от структурните фондове на ЕС, са пуснати балкански пъстърви от различни възрастови групи и с различни размери.

Това е второто за тази година зарибяване на язовирите и реките в района на Пещера балканска пъстърва и шаран.

През пролетта експерти в областта на рибното стопанство от пещерското ловно-рибарско сдружение пуснаха близо 400 кг еднолетен шаран в близките язовири и повече от 2500 малки балкански пъстърви във водите на река Фотинска.

Тогава малките рибки, които обогатиха ихтиофауната на реката бяха от две възрастови групи – 200 и 50-грамови. Те бяха пуснати във водите на реката от двете страни на римския мост, който се намира в непосредствена близост до едноименното село.

Анелия Славейкова


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!