03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Изтича срокът за подаване на заявление за Еднократна помощ за ученици

uchenik

Пазарджик. Изтича срокът за подаване на заявленията – декларации за Еднократна помощ за училище за ученици от първи, втори, трети, четвърти и осми клас. Родителите на 2 368 деца от област Пазарджик, които все още не са се възползвали от тази подкрепа трябва да подадат заявленията – декларации до 15 октомври 2023 г. включително.

С условията за ползване на този вид целева помощ, те могат да се запознаят на страницата на Агенцията за социално подпомагане и посочения линк:  https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/semeyni-pomoshti/ и да изтеглят заявлението – декларация.

От 2021 г. помощта се отпуска без изискване за доход, а от тази година, подкрепата е за всички деца от първи до четвърти клас и за осми клас, независимо дали са записани в общинско, държавно или частно училище. За улеснение на родителите заявленията – декларации могат да се подават на място в приемните на Дирекциите „Социално подпомагане“, на електронните им адреси, които са защитени канали за обмен на информация: https://asp.government.bg/bg/kontakti/teritorialni-strukturi/, чрез Системата за сигурно електронно връчване, подписани с персонален идентификационен код на Националния осигурителен институт, с квалифициран електронен подпис или чрез Български пощи.

До момента в област Пазарджик от социалните работници в дирекциите са обработени 7 932 заявленния и са отпуснати средства за 8 231 деца, които са записани в първи, втори, трети, четвърти и в осми клас. Еднократната помощ е в размер на 300 лв. и се полага независимо от дохода на семейството, изплаща се на два пъти, като 50 на сто от нейния размер след влизане в сила на заповедта за отпускането й, а остатъкът се изплаща в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!