29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Празник на картофа – 2023 г.“ стягат в Равногор

kartofi

Равногор. Кметството на Равногор и читалище „23-ти април 1876 – 1909“ и тази година ще проведат  „Празник на картофа – 2023 г.“ Картофите са традиционна за отглеждане култура в християнското село в полите на Родопите и се слави със своите вкусови качества из страната.

Той ще се състои в предпоследната събота на месеца – 21-ви октомври, от 11:00 ч.,  на площада, когато  местните жители, производители и техните гости отбелязват края на прибирането на реколтата.
Отново ще се състоят конкурси за най-тежък картоф, най-голям картоф, най-интересна фигура изработена от картоф и най-вкусно ястие, а най-хубавото ястие е не само добре сготвена картофена гозба, но и много добре украсена със зеленчуци с различни цветове.
За доброто настроение на всички ще се погрижи Йордан Христев.
Снимка : Драгомир Тетереков
Село Равногор се намира на 1 350 м над морското равнище в Баташката област в Северозападните Родопи. То е построено върху земята на древните траки, където са разположени много тракийски гробници, сред които се намира и най-голямата куполна гробница в България. Климатът е умерено – континентален, с дълга зима и прохладно лято. Това е най-екологично чистия район на целия Балкански полуостров. Равногор впечатлява със своята красива природа, екологично чиста храна, селски бит.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!