04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Откриха учебно – творческата година в ЦПЛР – ОДК. Обещано : Дарение от 10 000 лв за костюми от „Биовет“ и пещерци

otkrivane uchebna godina clr odk 2023.........
Пещера.   С химна на България започна празника по откриване на учебната година в ЦПЛР-ОДК
Снимка : Peshteraprim

Сцената на пл. „България“ тази вечер се превърна във феерия от цветове, танци и музика. Концерта на децата от Центъра за професионално и личностно развитие – Обединен детски коплекс постави началото на новата творческа учебна година.

Снимка : Peshteraprim

За първи път от този сезон ще се предлага и нов вид дейност – театрална формация, която ще предостави възможност на желаещите пещерчета да покажат своя актьорски талант. Новината бе съобщена от ръководителя на ЦПЛР – ОДК  Руса Каврошилова по време на приветственото ѝ слово към възпитаници и родители.

Снимка : Peshteraprim

„С надежда очаквам годината да бъде още по-успешна от предходната, когато нашите изявени деца получиха повече от 48 грамоти, медали и статуетки от национални и международни конкурси, фестивали и състезания. Успяхме да реализираме над 50 изяви, участвахме в благотворителни кампании и различни инициативи. Съумяхме да разширяваме дейността на ОДК, тази година нашето ново творческо начинание и предизвикателство ще бъде театрална школа, която ще търси и развива артистичните умения и заложбите на нашите деца, като им дава възможност за изява в различни театрални постановки и пиеси. Приемаме като дълг и мисия развитието на Центъра, а в лицето на високо квалифициран мой екип, намирам колеги, които прегръщат всяка нова идея, за достигане на още по-високи резултати. Безкрайно им благодаря за подкрепата, професионализма, творческото вдъхновение, силата и понякога извънредните часове усилия.“ – призна видимо развълнувана Каврошилова.

Снимка : Peshteraprim

Тя благодари и на родителите за отношението им към творческата работа на децата и подкрепата към Общински детски комплекс, както и на колегите си от институциите, с които извършват съвместна дейност, в работата им за подкрепата на децата и стимулирането на личностното им развитие. Тя пожела на всички „усмихната, подкрепяща и вдъхновяваща учебно – творческа година.“

Снимка : Peshteraprim

От името на Община Пещера децата и родителите бяха поздравени от зам.-кмета Гълъбина Карамитрева, а от името на родителите от Анна Кирова.

Снимка : Peshteraprim

Преди старта на вдъхновяващия концерт, от името на „Биовет“ АД, Надежда Петкова връчи дарение за децата от Центъра.

„За мен е удоволствие да връча дарителски чек, в размер на 10 000 лв. на Обединения детски комплекс. Пет хиляди лева от тези средства са набрани от гражданите на Пещера, които дариха за втората част на алманаха „Осемте хилядолетия на Пещерския край“, посветен на родния ни град. Още пет хиляди лева бяха добавени от „Биовет“, за да може да бъде подновен фолклорният гардероб на Центъра за професионално и личностно развитие. Ние се радваме да подпомогнем талантливите деца на града като им пожелаваме още много творчески изяви и успехи занапред. От сърце ви желая една успешна и благодатна учебно – творческа година. “ – каза Петкова.

Снимка : Peshteraprim

„Уважаема, г-жо Петкова, позволете ми от името на екипа на ОДК и нашите деца да изкажа благодарност към вашата подкрепа и вашето дарение, което ще стимулира нашия творчески процес и ще ни накара да продължаваме да съхраняваме и разпространяваме българския дух, фолклорните традиции, чувството за самосъхранение и родолюбие, в което смятам, че всяко едно дете трябва да бъде възпитавано. Благодарим от сърце!“ – заяви директорът на ОДК.

Както вече ви информирахме средствата ще бъдат използвани за обновяване на костюмите на фолклорните състави към Центъра.

Снимка : Peshteraprim

Концертът събра на централния градски площад много любители на фолклора, видяхме изпълненията на мажоретен състав „Перистера“, вокална формация „Шарения“, танцов състав „Здравец“ и вокална формация „Пещерчета“, а също така и гостите от ТФ „Антик“ и народната певица Ангелина Милева

Снимка : Peshteraprim

„Децата ни намират наистина прекрасно място за изява, аз съм много щастлива, че моята дъщеря танцува в „Здравец“ и за мен заниманията с творчески дейности подпомагат цялостното развитие на подрастващите. Смятам, че заниманията с изкуство, ако не друго – разширяват общата култура и обогатяват малките със знания. Детето ми започна преди една година и това повлия доста добре и на здравословното ѝ състояние. Беше малко пълничка, сега се източи и стана стройна. Тя самата е доволна от това. С радост ходи за заниманията. Много са по-смислени от висенето пред монитора, то никой не може да избяга от технологиите, но физическата дейност е също много важна. Пожелавам успех и вдъхновение!“ – разказа майка от публиката.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!