03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Община Пещера успешно изпълнява проект „Грижа в дома“

grizha v doma proekt....

Пещера. Община Пещера проведе пресконференция по проект „Грижа в дома в община Пещера“.

Снимка : peshteraprim

Той е насочен към осигуряване на качествени грижи за възрастни в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания. Ползвателите получават интегрирани здравно-социални -услуги в семейна среда съобразно индивидуалните им потребности.

Снимка : peshteraprim

Услугите включват помощ в бита, грижа за индивидуалната хигиена, доставка на храна и продукти от първа необходимост, здравно и психологическо подпомагане в зависимост от индивидуалните нужди.

Срокът на реализация е 13 месеца. Програмата се изпълнява от 20.04.2023 г., и ще продължи до  20.05.2024 г. Обща стойност на проекта: 491 598.32 лв.

Ето на какво акцентира кметът на Общината Йордан Младенов :

92 лица в уязвимо положение от Община Пещера са с подобрено качество на живот благодарение на ползването на интегрирани социално-здравни услуги в домашна среда. 33 лица са  обучени за предоставянето на интегрирани здравно- социални услуги в домашна среда, което ще създаде допълнителни предпоставки за качествено предоставяне на услугите.

Снимка : peshteraprim

Към 21.09.2023г. броят на потребителите, които ползват услуги по проекта е 142-ма души.

Домашни санитари, медицински сестри, психолози и координатори (общо 33-ма души) предоставят услугите в домашна среда.

Снимка : peshteraprim

Йордан Младенов връчи на служители по програмата ключове на два нови електрически автомобили, които ще бъдат използвани в работните процеси по изпълнение на ангажиментите за повишаване мобилността на предлаганите услуги.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!