04 декември 2023
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ученици и учители от Гимназията почистиха паметника в местността Бялча

pametnik bracigovo radilovo

Пещера.Продължава шефството на СУ „Св. Кл. Охридски“ над паметника на избитите априлци в местността Бялча. Идеята е от месец ноември 2020 г., когато Педагогическият съвет реши да поддържа пространството около него, да организира поклонение на 11.05., да привлече вниманието на обществеността върху заплахата паметникът да бъде съборен.

В навечерието на Деня на българската независимост ученици и учители почистиха пространството около паметната плоча. След това поднесоха цветя и преклониха глава пред героите от Брацигово и Радилово.

Почистването и поднасянето на цветя бяха съчетани с учебна дейност. Учениците заснеха насекомите, чийто ареал е около паметника. В часовете по биология ще определят към кой вид, род и семейство принадлежат.

Валентин Стоянов


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!