03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Над 8000 души трябва да бъдат избрани за местната власт на изборите през октомври

businessman checking mark on checklist with a red marker on dark background

265 Кметове на Общини, 35 Кметове на Райони, 3159 Кметове на Кметства и 5053 общински съветници трябва да бъдат избрани на предстоящите местни избори през октомври, обяви на брифинг говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева. Колко ще бъдат кандидатите за тези места ще стане известно едва след като приключи регистрацията на кандидатски листи в Общинските избирателни комисии (ОИК,), чийто краен срок изтича на 26 септември.

За момента е известно, че общо 67 партии и коалиции ще участват в местния вот наесен.

На 27 септември ще бъде изтеглен жребият за определяне на номерата на партиите и коалициите, които всеки избирател отбелязва в деня на вота. Номерата на местните коалиции и независими кандидати следват номерата в бюлетината на партиите и коалициите съгласно поредността на вписването на заявлението в регистъра на ОИК, посочи говорителят на ЦИК.

Източник : / https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!