14 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:18, 19 септември 20233min

Криминална хроника

policeman

Пазарджик. Дилър на дрога е задържан от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Това е станало по време на полицейска акция за противодействие на разпространението на дрога в областния град. Вчера екипи от сектора засекли лек автомобил „БМВ“ на един от изходите на Пазарджик. Във возилото пътували 37-годишна жена от Харманли и 36-годишен пазарджиклия. При вида на криминалистите той изскочил от автомобила, изхвърлил пакет на земята и се опитал да избяга. Секунди по-късно вече бил с белезници на ръцете, а в плика имало бяло прахообразно вещество. След направен полеви наркотест се оказало, че става дума за кокаин с обща маса от малко над 166 грама. Последвало претърсване в жилището на мъжа, където органите на реда открили полиетиленов плик с още 1.5 грама от същия по вид наркотично вещество, 13.5 грама със суха марихуана и около 6.3 грама метамфетамин.  Цялата открита дрога е иззета, а дилърът е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата в Пазарджик.

Пазарджик. Бързи производства са образувани спрямо мъж, който оказал яростна съпротива при задържане, ударил полицейски служител и нанесъл щети по полицейски автомобил. Случката се разиграла снощи, когато малко преди 23.00 часа в РУ-Пазарджик се получил сигнал за междусъседски скандал. Към адреса незабавно бил насочен дежурен полицейски автопатрул. Униформените пристигнали в жилищния блок и започнали да изясняват ситуацията, когато към тях се приближил единият от скандалджиите. 34-годишният пазарджиклия под въздействие на поетия алкохол започнал да отправя към органите на реда обиди, закани, псувни и направил опит да се скара отново със съседа си. Докато полицаите го отстранят от междуетажната площадка той нанесъл удар с ръка в лицето на единия от служителите. Автопатрулът реагирал незабавно и хладнокръвно, в резултат на което нападателят бил задържан. Докато го отвеждали с белезници почерпеният мъж ударил с крак по бронята на патрулния автомобил, а след като бил поставен на задната седалка започнал да рита по прозореца и вратата, като я повредил. В крайна сметка се озовал в ареста на РУ-Пазарджик, където е задържан за срок от 24 часа. Спрямо него са образувани бързи производства.

Пазарджик-Черногорово. Криминалисти от РУ-Пазарджик и колегите им от областната дирекция на МВР под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик разследват тежко криминално престъпление – двойно убийство с последвало самоубийство. Сигнал за случилото се е получен тази сутрин, около 9.40 ч. на телефона за спешни повиквания-112.

Стефан Дивеков

Незабавно към адреса – къща в пазарджишкото село Черногорово са насочени дежурни автопатрули, криминалисти от РУ-Пазарджик и ОДМВР-Пазарджик, линейка на «Спешна помощ».

Пристигайки екипите са установили безжизнените тела на мъж и жена на 71 години, както и на 45-годишната им дъщеря. За случилото се незабавно е уведомена Окръжната прокуратура в областния град. На мястото се извършва оглед от дежурна група съставена от разследващи полицаи, криминалисти, екперти, съдебен лекар и полицейски инспектори.

По първоначално събраните дани се касае са тежко престъпление – двойно убийство, което е последвано със самоубийството на извършителя. По случая се води досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура Пазарджик, съобщи говорителят на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Стоянов.

Според жители на селото става дума за Стефан Дивеков, с прякор Хищника. Мъжът никога не е проявявал агресия към своите съселяни, славел се като изключително точен ловец, разполагал със законно оръжие. Прякорът му идвал от това, че никога не пропускал дивеч когато ходел на лов. В „Гьол махала“ на селото живеел заедно с втората си съпруга Невена и дъщеря си Милка. Преди години дъщерята отишла да работи в Германия и периодично се връщала в селото. Пред познати Стефан Дивеков се оплаквал преди време, че много го тормозят.

„Честен човек беше, преди време намери на пътя портфейл с 3100 лв. и ги донесе в кметството“.- казва за него и кметът на Черногорово, Димитър Вринчев. В портфейла имало и лични документи на 21-годишна от Пазарджик. Когато момичето дошло за да си вземе портфейла потвърдило, че не липсва нито една стотинка.

Сигналът за случилото се бил подаден в полицията от зетя на Дивеков, това се случило след като около девет часа днес жените от махалата се били събрали да пият кафе на пейките под дърветата в парка. При тях пристигнала ромка, която от години идвала всеки вторник за да им доставя чорапи, анцунги и блузи. „Бяхме се заприказвали с нея и гледахме стоката ѝ, когато от къщата на Хищника се чуха два изстрела. Преди това до жените достигнали и разменени реплики между бащата и дъщеря му. В същия момент от съседната на пострадалото  семейство къща излязла съседката. Тя се сприпнала към мъжете, които пиели кафе на съседните пейки и ги помолила да извикат полиция, защото у Дивекове е станало нещо.

Един от мъжете се обадил на зетя на Хищника. Той е мъж на дъщеря му от друг брак. Човекът видимо притеснен дошъл и поискал да говори с Дивеков, но бил пропъден с псувни. Тогава се наложило да вика полиция. Междувременно отекнал трети изстрел, а малко по-късно и четвърти. Когато полицаите пристигнали намерили само безжизнените тела на тримата.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!