15 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Почина проф. Петър-Емил Митев

svesht

На 87-годишна възраст почина проф. Петър-Емил Митев – съосновател и дългогодишен ръководител на Института по социология „Иван Хаджийски“.

Снимка : mediapool

Проф. Митев бе учен от световна величина, общественик, визионер и вдъхновител на младите изследователи, посочват оттам.

Поклонението ще бъде на 14 септември от 12 часа в ритуалната зала на Централните софийски гробища, допълват от института.

Петър-Емил Митев е син е на биохимика проф. Иван Митев. Завършва философия в Софийския университет. От 1972 до 1988 г. оглавява Научноизследователския институт за младежта при ЦК на ДКМС, смятан за едно от дисидентските гнезда по време на социализма. До 1999 г. е председател на Българската социологическа асоциация.

Преподава в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ от 1988 г. Депутат във Великото народно събрание. Кандидат за национален омбудсман на България, предложен от НДСВ и подкрепен от ДПС при първите избори за омбудсман през 2004 г., но тогава бе предпочетен Гиньо Ганев.

Автор е на редица анализи за прехода у нас с фокус върху създаването на мафиотски и олигархични кръгове, вътрешно политически и геополитически анализи.

 

 

 

 

 

 

Източник : / http://www.mediapool.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!