19 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:37, 12 септември 20231min

Криминална хроника

police

Пазарджик-Пещера. 18 престъпления са разкрити от служители на структурите на ОДМВР-Пазарджик в цялата област през изминалото денонощие. В тази връзка са образувани 4 досъдебни производства по общия ред, 5 бързи производства и 9 преписки, съобщи говорителят на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Стоянов.

Две от тях са за притежание на наркотични вещества. Вчера екипи от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик засекли на улица в областния град 37-годишен от Септември. Мъжът е криминално проявен и стар познайник на органите на реда. У него били открити три полиетиленови топчета със бяло вещество на бучки. След направен полеви наркотест се оказало, че става въпрос за метамфетамин.

На кръстовище екипите спрели за проверка лек автомобил, управляван от 37-годишна пазарджиклийка. Криминалистите извършили щателна проверка на возилото и вътре намерили 6 топчета с бял прах, който също реагирал положително на метафметамин.

Установена е самоличността на извършителите на общо 8 различни по вид кражби. Три са кражбите от магазини, като при една от тях две малолетни момчета са отмъкнали електронни наргилета на стойност от 590 лева. Две са кражбите на мобилни телефони, по една на добавка за гориво от бензиностанция, на документи и пари от паркиран микробус, на дамски велосипед. Установен е и 18-годишен тийнейджър, който отмъкнал домашно куче от породата „френски булдог“.

Служители от РУ-Пещера са задържали 32-годишен жител на родопския град извършил хулиганство в централната част на града. Криминалисти от РУ-Септември са констатирали нерегламентирана търговия със стоки носещи логото на известни търговски марки, а колегите им от РУ-Велинград са задържали 54-годишен велинградчанин, който извършил плащания използвайки чужда дебитна карта. Служители на участъка в Ракитово са констатирали два случая на незаконно добита дървесина в землището на гр. Костандово и село Дорково.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!