28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

ЦИК трябва да назначи ОИК днес

businessman checking mark on checklist with a red marker on dark background

Крайният срок, в който Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да назначи общинските избирателни комисии (ОИК) за местния вот на 29 октомври изтича днес, според хронограмата на ЦИК.

ОИК влизат в своите правомощия от 9 септември. Общините в България са 265. 

Крайният срок за регистрация на партиите и коалициите в ЦИК за участие във вота през октомври е до 17 часа на 13 септември. От своя страна ЦИК е длъжна до 14 септември да изпрати на ОИК списък на регистрираните за участие в изборите партии и коалиции. Срокът за регистрация на политически формации в ОИК е до 17:00 часа на 18 септември. Ако не са регистрирани в ЦИК като партии и коалиции, формациите не могат да се регистрират за участие за местния вот в общинските избирателни комисии (ОИК).

Съгласно хронограмата и Изборния кодекс Инициативните комитети (ИК) могат да регистрират независими кандидати за общински съветници, за кметове на общини, за кметове на райони и за кметове на кметства в общинските избирателни комисии (ОИК) за участие в местния вот до 17:00 часа на 18 септември. Инициативните комитети се регистрират в съответната Общинска избирателна комисия (ОИК), като един инициативен комитет може да издигне само един независим кандидат.

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!