20 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:52, 4 септември 20231min

Криминална хроника

Police

Радилово. В края на август в РУ-Пещера се получил сигнал за мъртво куче в пещерското село. Собственик на домашния любимец е 76-годишна жителка на същото село. Служители от група „Криминална полиция” при РУ-Пещера предприели разследване, при което установили, че смъртта на животното е причинена чрез отравяне. Не след дълго полицаите разбрали, че автор на посегателството е 60-годишна съседка на стопанката на животното.  Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.

Велинград.  Служители от РУ-Велинград извършили проверки относно носенето и съхранението на огнестрелно оръжие и боеприпаси на граждани в курорта. При два от тях органите на реда установили, че 53-годишен велинградчанин и 74-годишен негов съгражданин имат валидни разрешителни за съхранение на оръжие и боеприпаси. Оказало се, че единият съхранявал 31 патрона от калибър 9х18 в повече от законно разрешеното количество, а по-възрастният със 135 броя повече от калибър 7.62х25. Спрямо тях се водят преписки, които ще бъдат докладвани на прокуратурата.

Панагюрище. Служители от РУ-Панагюрище установиха самоличността на двама непълнолетни извършили противозаконно отнемане на лек автомобил. На 30 август в РУ-Панагюрище се получил сигнал от 66-годишна жителка на средногорския град. Жената информирала органите на реда, че неизвестни са откраднали лек автомобил „Опел” паркиран на паркинг н покрайнините на града. Екипи на полицейското управление предприели издирвателни действия и скоро засекли возилото изоставено на ведомствен път на няколко километра от Панагюрище. Скоро след това органите на реда установили, че автори на противозаконното отнемане са две 15-годишни момчета от средногорския град.  По случая се води досъдебно производство, а с тийнейджърите работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая.

Лесичово. Екипи от полицейския участък в Лесичово проверили къщата на 79-годишен пенсионер, живеещ в същото село. Вътре била открита гладкоцевна ловна пушка 12-ти калибър и 6 патрона за нея. Възрастният мъж не притежавал надлежно заверено разрешение за тяхното притежаване и съхранение. Оръжието и патроните са предадени доброволно, а по случая се води бързо производство.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!