20 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:48, 7 август 20231min

Криминална хроника

Police car with blue lights on the crime scene in traffic urban environment.

Двама водачи предложили подкупи на служители от РУ-Септември и Участък „Изток“ при РУ-Пазарджик са задържани в ареста.

Септември. Първият случай е документиран в петък следобед на една от улиците на гр. Септември. Автопатрул забелязал нарушение на водач на лек автомобил, който униформените спрели. Докато са извършвала проверката шофьорът извадил банкнота с номинал от 50 лева и я оставил на полицаите. Оказало се, че той е 60-годишен жител на София и е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Септември.

Пазарджик. Доста по-дързък се оказал 18-годишен тийнейджър от Пазарджик. Около 01.30ч. в неделя на една от улиците в квартал „Изток“ автопатрул при местния участък извършил проверка на Мерцедес“ с чуждестранна регистрация. Полицаите установили, че зад волана е неправоспособен 17-годишен жител на квартала, а до него във возилото пътувал 18-годишен негов приятел.Незабавно били предприети действия за констатиране на нарушението и съставяне на акт по Закона за движение по пътищата. В този момент пълнолетният младеж пъхнал под служебните документи на униформените няколко банкноти с номинал от 20 и 50 лева. Той е задържан незабавно, като било установено, че предложеният подкуп е в размер на 350 лева.

По случая е образувано досъдебно производство. Тийнейджърът е задържан за срок от 24 часа в РУ-Пазарджик

В района на АМ „Тракия“ екип на сектор „Пътна полиция“ спрял за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 53-годишен чужденец пребиваващ на територията на страната ни. Пътните полицаи установили, че той е неправоспособен и е зад волана под въздействието на наркотици.

За времето от петък до днес полицейски производства са образувани прямо шестима водачи

Под въздействието на дрога са засечени още двама шофьори на 29-години от велинградското село Биркова и  19-годишен от Белово. По време на засилените проверки в цялата област през уикенда били засечени още 45-годишен столичанин и 59-годишен мъж от Пещера. Те шофирали съответно с 1.91 и 1.35 промила концентрация на алкохол в издишания въздух.

Почерпен с алкохол водач стана участник и във верижна катастрофа вчера, която създаде затруднение на придвижващите се по пътя Варвара-Велинград.

Сигнал за инцидента се получил вчера следобед в РУ-Велинград. Незабавно към мястото били насочени екипи на управлението в курорта, колегите им от РУ-Септември пожарната и линейка на „Спешна помощ“. Полицаите установили, че е станала верижна катастрофа между две леки коли и микробус. За радост няма сериозно пострадали при инцидента.

Всички водачи били тествани с дрегер, като при единия от шофьорите на лек автомобил „Дачия“ уредът отчел 1.85 промила. 45-годишният мъж от Пловдив е задържан в ареста на РУ-Велинград.       

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!