03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Възрожденски къщи и старата българска архитектура ще видим в изложбата на Дида Бочева

izlozhba dima bacheva

Пещера. Изложба живопис на Дида Бечева Бочева ще бъде открита за посетители на 26 юли в 17:30ч. в ХГ „проф. В. Стайков“.

Дида Бечева Бочева е родена на 28.08.1961 година в град Габрово, където завършва средно образование- Математическа гимназия „Иван Гюзелев“-в сградата на Априлското училище . Завършва Висш Технически университет- гр.Габрово, с 12 годишен стаж като преподавател в ТУ по дисциплините: „Програмиране и използване на изчислителни системи“ и „Компютърни системи и технологии“.

Самоук художник е, винаги е рисувала, с участия на конкурси в основното и средно образование. От 1998 г.,след като се установява в гр.Варна става член на съюза на варненските художници. Инициатор е за създаване на група от 18 художници – съмишленици с множество съвместни изложби и пленери.

За 25 години на варненска територия е с активен професионален живот като свободна професия с множество продадени картини на български и чуждестранни клиенти. Нейни картини са собственост на притежатели от Турция, Русия, Израел, Чехия, САЩ, Австрия и други страни.

От 2014 г. продължава творческата си дейност в гр.Габрово. Нарича себе си- експериментатор. Работи в различни стилове и техники, в пускала се е и в иконописта. Рисуването е предизвикателство и страст за нея. Търси и работи с различни материали и техники – използва туш, вино, кафе,чай ,както акварел и маслени бои. Рисува пейзажи, портрети, натюрморти.

Предпочитана тема са – българската възрожденска къща, старата българска архитектура от Странджа, Родопите, с.Боженци, Жеравна, Старо Стефаново -забравените балкански махали. Нейни картини са били достояние на галерии във Варна ,Несебър, Балчик и други. Понастоящем живее и работи в гр. Габрово


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!