14 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:52, 21 юли 20231min

Криминална хроника

marijuana  joint

Пещера. Млад мъж е задържан заради притежание на дрога в Пещера. Това е станало в резултат на проведена специализирана полицейска операция по противодействие на наркоразпространението в родопския град. Вчера екипи на РУ-Пещера извършили претърсване в апартамент, обитаван от 31-годишен пещерец. Вътре органите на реда открили полиетиленов плик съдържащ топче от бяло прахообразно вещество, които при направения полеви наркотест се оказало амфетамин. Намерена е и PVC  бутилка със суха зелена листна маса от глави и съцветия, която реагирала положително на канабис. Общото количество на намерената дрога е 74.5 грама амфетамин и 110.7 грама марихуана. Открити и иззети са още две бутилки с близо 700 грама прекурсори, които били използване от младия мъж за синтезиране на амфетамин. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пещера. Спрямо него е образувано бързо производство.

„Български пощи“ напомнят, че се разпращат фалшиви електронни и SMS съобщения от името и/или с логото на дружеството. От началото на месец юли 2023 г. преобладават SMS съобщенията. В тях клиентът се уведомява, че има пратка, като понякога се посочва и произволен номер. Изисква се да се заплати определена сума за нейното получаване, освобождаване от митница, коригиране на адрес, пренасочване на пратка поради отсъстващ получател и др.,Във всички фалшиви имейли се настоява получателят да предостави данни от банкова карта или копие на документ за самоличност, снимка и др. Съобщенията се изпращат на английски или български език.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!