04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Започва Узана Поляна Фест

polyana

В планинската местност Узана над Габрово започва осмото издание на екологичния фестивал „Узана поляна фест“. Организаторите от местната Община очакват повече от 10 хиляди любители на природата и „зеления“ начин на живот. Фестивалната програма продължава до неделя.

Екологичният фестивал, който се провежда за осми път в близост до географския център на България, дава възможност за представяне на идеи, споделяне на еко практики и осъществяване на партньорства. В дните до неделя на поляната в планинската местност Узана за първа година посетителите ще могат да се срещнат с екипите на прохождащи компании, заложили на иновативни „зелени“ разработки.

Представени ще бъдат 7 нови инициативи. Представя се мобилно приложение, което поставя на фокус отпадъците; има био решения за земеделието, както и стъртъп в сферата на строителството; друг пък е създал биоразградими тениски; интерсни са и „Цветята в епруветка“. Ще бъдат представени продукти със зеолит – камък, който придава лечебна сила.

Фестивалната територия е разделена на зони, за да е лесна ориентацията за посетителите на събитието, гостоприемно и за хора, решили да останат на палатка в Балкана. Традиционна е зоната с практики за оздравяване на духа и тялото, арт зоната с творческите работилници, пазарът на био продукти, както и музикалната сцена. Обособени са детски център и младежка територия, предвидени за занимания и забавления, преходи по горските пътеки, като достъпът до повечето е безплатен. Наблюдението на звездното небе е нещо ново в програмата. Ще гостува една обсерватория с телескопи.

Еко автобуси ще превозват желаещите от Габрово до местността и обратно.

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!