17 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:20, 20 юли 20231min

Метеорологична прогноза

vreme

Оранжев код за високи температури (до 40 градуса) е издаден за днес от Националния институт по метеорология и хидрология за 5 области – Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ст. Загора и Хасково.

Жълт код за повишена вероятност за локални интензивни валежи и гръмотевични бури и възможност градушки е издаден от НИМХ за областите София, София-град, Перник, Монтана, Видин и Враца.

За всички останали области е в сила жълт код за горещо време, като за Русе, Разград и Силистра има предупреждение и за локални интензивни валежи.

Карта на опасните явления за 20.07.2023 г./НИМХ

Карта на опасните явления за 20.07.2023 г./НИМХ

Днес ще преобладава слънчево и горещо време, но през страната ще премине атмосферен фронт. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Има условия за градушки и локални интензивни явления. Ще има условия и за градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили, в Дунавската равнина до силен. Само в крайните източни райони вятърът ще остане от юг-югоизток, до умерен. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 34° и 39°, София – около 34°.

В планините ще преобладава слънчево време, главно след обяд и вечерта с развитие на купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб и умерен, по високите части на Рила и Пирин до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра – около 20°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще се развива купеста облачност, но главно след обяд на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб и умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 23°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!