30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Тази вечер: На събора „Рожен“ с родопската вечер

sabor meso

Днес е кулминацията на събора „Рожен“ с родопската вечер, в която ще се представят емблематични изпълнители от Родопа планина.

Програмата на Рожен ще започне днес с Националния фолклорен конкурс „Рожен“. Ще има исторически и етно възстановки, както и детска творителница „Рожен“. От 11 до 14 ч ще е спектакълът „Багатур“ – демонстрации на бойните умения на старите българи. Кулинарно шоу „В търсене на изгубения вкус“ ще има през целия ден. Точно в 12 ч на обяд ще се извие голямото роженско хоро. Отново ще се проведе конкурс за автентична женска, мъжка и детска носия. Участниците да не забравят, че в конкурса ще се оценява и атрактивното й представяне.

През целия ден ще се извие традиционната хоротека насред Родопа.

От 20 ч до полунощ ще бъде кулминацията на събора с Музикално-танцовия спектакъл „Звезден Рожен”, с участието на ФА „Родопа“, Валя Балканска, Петър Янев, орк. „101 каба гайди“, орк. „100 каба гайди“, „Каба Кабадайлии“, любимите родопски изпълнители Димитър Керемедчиев, Тинчо Севдалинов, Златина Узунова, Юлия Кичукова, Кристина Енгерова, Даниела Димитрова, Светла Дукатева, „Родопски извор“ – Севда Симеонова и Атанас Тодоров, Златко Кафеджиев, Филип Синапов и Фидан Меров.

Празничната програма предвижда и нестинарско шоу.

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!