15 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:14, 15 юни 20231min

Метеорологична прогноза

vreme

Жълт код за дъждове е обявен за области в Западна България, показва страницата на НИМХ.

В областите Видин, Враца, Монтана, София област и град, Перник, Ловеч, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали

В тези райони се очакват количества на валежите до 35 mm, локално и повече.

В Източна България ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 26° и 31°, по-ниски ще са в Северозападна България и по Черноморието – между 22° и 25°; в София – около 22° .

Над масивите в Западна и Централна България облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има интензивни, краткотрайни и значителни по количество валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 11°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд до преобладаващо слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!