03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Международен ден на архивите

archiv

Архивите са част от културното наследство и източник на информация. Те са неоспоримо доказателство за икономическото, политическото, социалното и културно развитие на човечеството. На 9 юни се отбелязва Международният ден на архивите с цел да се признае значението на съществуването на архиви и на професията архивист.

Обществената представа за архивите е неясна: често ги бъркат или смесват с библиотеките, понякога архивите се възприемат само като документи, предназначени за вътрешна употреба, до които се достига трудно и които представляват интерес само за историците. Това възприятие на обществеността за архивите и институциите, които ги създават не е точно. Тази тревожна картина оказва влияние върху финансовите и човешките ресурси, които управляващите и администраторите отделят за работата с документите и архивите и за архивните институции.

Важно е да се напомни, че архивите са документи, създадени, получени и запазени като доказателство и информация на дадена институция или личност, в изпълнение на правни задължения или осъществяване на своята работа. Архивни документи са документите, които се съхраняват от онези, които ги създават, наследяват или от съответна архивна институция, предвид тяхната правна стойност или историческо значение.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!