29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ден на работниците от леката промишленост

servityor

Отбелязва се от 1970 г. Денят на работниците в леката промишленост 2023 у нас и по света е значим празник за всички, които работят в тази индустрия.

Няколко милиона души са свързани с леката промишленост в нашата страна, които ежедневно произвеждат продуктите, от които се нуждаем: обувки, дрехи, предмети за бита, без които животът на съвременния човек вече не може да се представи. За такива работници беше одобрен професионален празник.

ИСТОРИЯ НА ПРАЗНИКА

Леката промишленост е индустрия, която произвежда потребителски стоки. Неговата характеристика е способността бързо да се адаптира към променящия се свят и да прави корекции на предложения диапазон с минимални инвестиции. Тази област включва също производството на продукти за производството на мебели, химическата и хранително-вкусовата промишленост, здравеопазването и селското стопанство.

Пълноценната дейност на предприятията е много важна за развитието на икономиката на страната като цяло. Това е не само производството на готови продукти, но и първичната обработка на необходимите за това суровини.

Развитието на леката промишленост като индустрия започва през 6 век, когато се появяват предачни машини, станове и др. Първите предпоставки за масово производство обаче са възникнали още 3 хиляди години пр. н. е., когато човечеството усвоява уменията за обработка на коприна, лен и памук.

В Швейцария в слой тиня са открити древни фрагменти от тъкани и устройства за тяхното производство. Археологическите разкопки в Индия и Египет ни разказват за създаването и продажбата на памучни тъкани. В Китай още през хиляди години пр. н. е. се научили как да получат копринена нишка от омекотен пашкул на копринена буба.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!