14 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:25, 9 юни 20231min

Криминална хроника

police.

Пазарджик. Вчера бил подаден сигнал от 52-годишна жена от пазарджишкото село Звъничево. Тя се оплакала в участъка, че от заведение за бързо хранене в Пазарджик била извършена кражба на скъп смартфон, който е ползван от нейния 15-годишен син. В резултат на незабавно предприетите действия служители от полицейски участък „Изток“ бързо влезли в дирите на извършителя. Оказало се, че това е 33-годишен жител на областния град. У него бил открит откраднатия апарат. По случая се води преписка, която предстои да бъде изпратена в Районната прокуратура в Пазарджик.

Септември. Около 01.20ч. в четвъртък бил получен сигнал за запален паркиран лек автомобил „Лексус“ и опит за палеж на едноетажна постройка. Возилото и постройката се намирали в септемврийското село Виноградец. Незабавно към мястото била насочена дежурната смяна огнеборци от противопожарния участък в Септември и служители на местното полицейско управление. Извършен е щателен оглед от дежурна група под ръководството на разследващ полицай. В хода на работата се установило, че и в двата случая се касае са умишлени палежи. Към колегите си от местното полицейско управление се присъединили и служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. В резултат на съвместната си дейност не след те установили, че авторът на посегателствата е 32-годишен жител на същото село. По данни на органите на реда той бил с психични проблеми. У него са открити и иззети предмети и вещи имащи отношение към извършените престъпления. Мъжът е задържан за срок от 24 часа в РУ-Септември, работата по случаите продължава.

Панагюрище. Снощи по време на полицейска операция служители на управлението в средногорския град засекли в местност край Стрелча 44-годишен стрелчанин. Последвала проверка, при която се установило, че той носи в себе си самоделна ловна пушка и девет ловни патрона 12-ти калибър. Намереното оръжие и боеприпаси са иззети, а притежателят им задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!