30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Кметът направи първа копка на ул. „Кольо Фичето“ в с. Радилово

purva kopka ulici Radilovo

Пещера. Днес стартира изпълнението на строителство по договор „Основен ремонт/рехабилитация на уличната мрежа на територията на Радилово, включващ улиците „Лиляна Димитрова“, „Кольо Фичето“, „Динко Баненкин“ и ул. „Георги Гънин“.

Изпълнението на строителството предвижда следните видове СМР: разваляне на съществуващата разрушена пътна част – бордюри, тротоари, земни маси, фрезоване на асфалтобетонова настилка, направа на нова конструкция на пътя – основа от трошен камък, подравняване и валиране на пътното платно; асфалтови работи – първи и втори битумен разлив, направа на неплътен асфалтобетон – 4 см., направа на плътен асфалтобетон – 4 см., нови бордюри и тротоари, пътна сигнализация, поставяне на стандартни светлоотразителни пътни знаци и полагане на бяла термопластична боя за пътна маркировка.

Същевременно ще се изпълнява и договор за „Инженеринг-изработване на инвестиционен проект, изпълнение на СМР и осъществяване на авторски надзор по време на строителството за основен ремонт на улици в Радилово, включващ ул. „Георги Бенковски“, ул. „Цар Борис I“ , ул. „Паисий Хилендарски“ в участъка от ул. „Христо Ботев“/Петър Велев“ до ул. „Георги Гънин“, ул. „Панорама“ и улица „Стара планина“.

Изпълнението на строителството предвижда следните видове СМР :направа на нова пътна конструкция от трошен камък, подравняване и валиране на пътното платно, оформяне на банкети и полагане на нова асфалтова настилка. Съгласно нормативните изисквания се предвижда изграждане на пътна сигнализация.

Водосвет извърши отец Борис Манов.

Снимка : peshteraprim

Кметът на Община Пещера Йордан Младенов, Председателя на Общински съвет – Пещера д-р Николай Пенев, зам.- кметовете и секретарят на Община Пещера Галина Стоянова бяха на първата копка, заедно с Благой Харизанов-кмет на пещерското село.. Тук дойдоха представители на фирмите изпълнители и проектантски екип.

Снимка : peshteraprim

Йордан Младенов каза : “ Радостен съм, че сме отново заедно за да направим символична копка за ремонта на поредица от улици в Радилово. Държа да кажа, че в Общинския център не е само Пещера. Стремим се да обръщаме внимание и на двете съставни села. Опитваме се да инвестираме все повече средства за да продължават да бъдат още по-привлекателни за живот на нашите съграждани. Радилово е село, което не намалява, а увеличава своите жители. Те заслужават да имат повод за гордост, че живеят тук.

Снимка : peshteraprim

 

 

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!