03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Талантливи художници поставиха „Въпрос без отговор“ на пещерци

rukov izlozhba 2023
rukov izlozhba 2023
rukov izlozhba 2023
rukov izlozhba 2023
rukov izlozhba 2023
rukov izlozhba 2023
rukov izlozhba 2023
rukov izlozhba 2023
rukov izlozhba 2023
rukov izlozhba 2023

Пещера. 83 творби на пещерски художници, възпитаници на Никола Руков, преподавател в НУ „П.Р. Славейков“, са експонирани в градската художествена галерия. Ученици от 3-и до 11-ти клас, настоящи абитуриенти, дизайнери, възпитаници на художествената академия и кандидати за лекари, до инженери и РС специалисти, откликнаха на призива на своя настоящ и бивш учител да се включат в изложбата.

Никола Руков Снимка : peshteraprim

Руков благодари на ръководството на Община Пещера за адекватното отношение към културата, творчеството и възпитанието на учениците в школата. „За поредна година администрацията в града дава възможност обществеността на града да се запознае обстойно с наученото от младите пещерци. Тази изложба е замислена преди 10 години и показва съвкупност от творчеството на учениците от „П.Р. Славейков“, каза Руков пред аудиторията.

Снимка : peshteraprim

Кметът на Общината Йордан Младенов каза, че приветства младостта, порива и желанието на младото поколение в Пещера да твори. Той пожела на своите малки съграждани щастливи дни, много здраве, успехи в образованието и прекрасно лято.

Снимка : peshteraprim

По оригинален начин Никола Руков представи своите ученици пред присъстващите и пожела да достигат своите мечтани върхове. Като най-мотивиран и изявен ученик той определи Божидара Баева от 7-и клас. Символ на модерната проява в изобразителното изкуство стана Росица Заимова, която посипваше пода с листа от роза и белеше червени ябълки. „Въпросът без отговор“ очаква своите посетители и мераклии да дадат свой отговор на предизвикателството.

Снимка : peshteraprim

„Въпрос без отговор“ е вашата душевна действителност, неизказана, потисната и смутена неспособност да изкрещи от стремеж за себедоказване на творческия порив и разпалващ плам на искрените младежки сърца!.

Снимка : peshteraprim

Припомняме, че Никола Руков е носител на Приз за постиженията му в областта на изобразителното изкуство и приноса му към развитието на културата в общината.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!