03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ученик блъснал жена в Добровница, напусна ареста срещу 3 000 лв.

sud.

Пазарджик. Парична гаранция от три хиляди лева трябва да плати Васил Елинов от Добровница, за да напусне ареста. Това е мярката за неотклонение наложена от съдия Красимир Комсалов, който днес трябваше да реши дали да уважи искането на прокуратурата.

Единадесетокласникът Васил Елинов е блъснал на заден ход 92-годишна жена в Добровница, като в резултат на това тя е починала.

Катастрофата е станала на 21 май, по обяд. Зад волана на БМВ – то Васил седнал без книжка. Днес съдия Красимир Комсалов гледа мярката му за неотклонение. Прокурор Георги Кацаров поиска от него тя да бъде „задържане под стража“, като се позова на стари прегрешения на младежа, едно от които е, че е управлявал в нетрезво състояние и е било отнето свидетеството му за правоуправление.

Адвокат Кърпаров представи пред съда отлична характеристика от ПГХХТ, както и от кмета на Добровница. Входирана е и подписка за доброто реноме на младежа, която също бе приета от съдия Комсалов. Адвокат Кърпаров поиска от съда да бъде приложена мярка „подписка“ или „парична гаранция“ за Васил, като се мотивира с това, че той не е напуснал местопроизшествието, а доброволно е предоставил информация за случилото се на разследващите органи. Освен това адвокат Кърпаров заяви, че момчето не е искало да се случи това.

В полицейската сводка за инцидента бе посочено, че при маневра на заден ход той блъснал намиращата се зад возилото 92-годишна жителка на същото село. Въпреки, че пострадалата е била транспортирана незабавно в областната многопрофилна болница тя е починала. Тийнейджърът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите му са отрицателни.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!