04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

С шествие и концерт Пещера отбелязва 24 май

24 05 2023

Пещера. На 24 май, Пещера чества Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Десетки ученици, преподаватели, дейци на културата и гости на града се включиха в общоградското празненство по повод светлия празник. В 7 лъча, шествия от училищата преминаха по улиците за да се влеят в пъстрото множество на пл. „България“.

Снимка : peshteraprim

Начело на строените ученици на пещерските школа бяха знаменосците и техните асистенти, охранявани от представители на Детската полицейска академия. За да подкрепят младостта на града тук пристигнаха д-р Н. Пенев- председател на Общински съвет- Пещера и зам.-кметовете Рядкова и Карамитрева.

Снимка : peshteraprim

В своето празнично слово, кметът на Община Пещера Йордан Младенов каза :“ Уважаеми съвременни деятели и пазители на българската духовност и култура- скъпи учители, учени, дейци на културата, изкуствата, библиотечни, музейни и читалищни дейци, бранители на духовността, изказваме Ви нашата огромна благодарност за безусловната ви обич, за всеотдайността, за грижите към нашите деца. Ние сме Ви поверили най-ценното – децата си, бъдещето на нашата община, бъдещето на България. Дължим Ви много повече от цветята на днешния празник. Поклон пред труда и призванието ви. Пожелавам ви здраве, професионални успехи и много сила, за да продължавате да предавате на бъдните поколения българското писано слово, наука и вяра.“

Снимка : peshteraprim

От тази година Общината има нов правилник за удостояване с отличия на изявени учители и културни дейци по повод 24 май. На най-българския празник, Пещера отличи учители и 80 ученици за постигнати резултати. Отличените педагози, дейци на културата и читалищни деятели получиха наградите си от Йордан Младенов.

Снимка : peshteraprim

Тазгодишен „Учител на годината“ стана Любка Илиева Такева.

Тя получи отличие, плакет и парична награда. Носител на отличието за цялостен принос към образователната система в област предучилищно образование стана Величка Николова Балканджиева. Елена Петрова Стоилова бе удостоена с отличие а цялостен принос към образователната система в област предучилищно образование.

Снимка : peshteraprim

За цялостен принос към образователната система на община Пещера, постигнати високи резултати , принос към развитието на училищното образование отличие получи ст. учител Елена Ангелова Ванчева. Фаня Иванова стана носител на отличие и плакет за активна читалищна дейност  и цялостен принос в областта на културата. Здравко Мандаджиев бе отличен за цялостен принос в областта на музикалното изкуство  и образователната система.

Снимка : peshteraprim

В празничната програма участие взеха ученици от всички училища и спортен клуб „Далия Старс“ с ръководител Маргарита Николова, мажоретен състав към ОУ „Л. Каравелов“, солисти от НУ“ М. Куманов“, НУ“М. Каролиди“, ОУ „Св. П. Евтимий“ и СУ „Св. Кл. Охридски“.

Снимка : peshteraprim

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!