19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

ГЕРБ предложи Мария Габриел за премиер

gabriel-borisov

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов официално представи пред депутатите в парламента номинацията на българския еврокомисар Мария Габриел за министър-председател с първия мандат. От парламентарната трибуна Борисов съобщи, че Габриел ще води разговорите с останалите партии за подкрепа. Срещите започват още в четвъртък.

Все още никоя от формации не е заявила официално, че ще подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ. ДПС, БСП и ИТН обаче не казват „не“, за разлика от „Продължаваме промяната-Демократична България“.

Мария Габриел беше евродепутат от групата на ЕНП от 2009 г. до 2017 г. След това от 7 юли 2017 г. до 1 декември 2019 г. бе еврокомисар, отговарящ за цифровата икономика и общество в Комисията „Юнкер“, а от края на 2019 г. е еврокомисар с ресор иновации, научни изследвания, култура, образование и младежта в Комисията „Фон дер Лайен“.

 

 

 

 

 

 

Източник / : https://www.mediapool.bg

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!