24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Нефтохимик“ пречупи „Хебър“

Volleyball

Нефтохимик 2010″ е новият шампион на България по волейбол

Тимът на Атанас Петров победи с 3:2 (17, 23, -21, -22, 12) „Хебър“ в петия мач от финала на Супер Волей в Бургас и спечели серията с 3-2 победи. Двата тима изиграха поредния драматичен мач в серията. „Нефтохимик“ поведе с 2:0, но „Хебър“ успя да изравни. В тайбрека все пак домакините стигнаха до успеха.

За „Нефтохимик“ това е шеста титла в историята и първа от 2020 г. насам. „Хебър“ пък този път остава на второ място, след като беше шампион в последните две години. Това беше пети пореден финал в първенството между двата тима. „Хебър“ все пак завършва сезона с трофеи, след като спечели Купата и Суперкупата на България.

„Нефтохимик“ започна мача по-добре и бързо натрупа аванс от пет точки. Домакините се справяха добре в нападение, а постепенно увеличиха преднината си и нямаха проблеми до края на първия гейм. Вторият беше по-равностоен и двата отбора се преследваха точка за точка. В края „Хебър“ водеше с 23:22, но след три поредни точки „Нефтохимик“ спечели и тази част и се доближи на гейм от титлата.

„Хебър“ започна третия по-добре и натрупа аванс. „Нефтохимик“ успя да се доближи, нo с добра атака и добър сервис „Хебър“ намали изоставането си.

Шампионите продължиха да играят по-добре в нападение и в четвъртия гейм, в който поведоха с три точки в средата. Посрещането на „Хебър“ също работеше добре, а тимът прати финалната серия в тайбрек.

В петата част „Нефтохимик“ поведе със 7:5, но „Хебър“ успя да обърне след три поредни точки. След страхотни изяви в атака на Матей Михайлович и добри сервиси на Калоян Балабанов „Нефтохимик“ стигна до три шампионски точки при 14:11. „Хебър“ спаси първата с блокада, но при втората Михайлович отново не сбърка в атака и донесе титлата на тима си.

„Нефтохимик“ имаше предимство в нападение – 45% срещу 39% за гостите. „Хебър“ завърши с двойно повече блокади – 14 срещу 7 и асове – 6 срещу 3.

Калоян Балабанов беше най-резултатен за новия шампион с 26 точки, а Аксел Трухчев и Матей Михайлович добавиха по 19. За „Хебър“ Джулио Саби отбеляза 22 точки.

 

 

 

 

Източник : / ttps://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!