03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

През месец май : Слънце, дъжд, усещане за лято

cvetya

Тези 31 дни изобщо няма да ни позволят да скучаем – май ни е подготвил много слънце, но и доста дъжд, ще има лунно затъмнение и падащи звезди, а също и поредица почивни дни.

Ето какво ще се случи през новия месец:

Температури и валежи

Най-ниските температури през май ще паднат между 2 и 7 градуса, а най-високите ще достигнат до 32 градуса.

Месечната сума на валежите през май ще е между 50 и 70 л/кв.м.

Първо десетдневие

Месецът започна с по-ниски от обичайните температури. Очаква се до 10 май преваляванията над отделните райони на страната да са предимно слаби. Повече валежи ще има на 3 май, а след 5-и ще са придружени и от гръмотевична активност. Дъждовете ще имат по-скоро с летен характер – следобедни, локални, краткотрайни и с гръмотевична активност.

Второ десетдневие

През този период ще усетим значително затопляне. До 15 май температурите ще станат близки до обичайните, а след това ще достигат и стойности около 30 градуса. През повечето дни времето ще епредимно слънчево, с развитие на купеста облачност в часовете след обяд. Вероятността за валежи обаче ще е ниска, а когато ги има, ще са по-скоро локални. Възможност за по-интензивни превалявания се прогнозира в края на десетдневието.

Трето десетдневие

Все по-неустойчиво ще става времето през последните 10 дни на май. Ежедневието ни ще изглежда горе-долу така: слънчева сутрин, купесто-дъждовна облачност с риск отградушки и гръмотевична активност следобед, ясна вечер. Температурите ще се задържат в летния диапазон до средата на периода, след което постепенно ще се понижават, докато достигнат обичайните майски стойности.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!