29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

С пресконференция започва пилотно прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени на общините Пещера, Батак, Садово и Стрелча

pres konferencia

Пещера. На 27.04.2023 г. в Община Пещера се проведе встъпителна пресконференция по Проект: „Подобряване на капацитета на администрациите и пилотно прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени на общините Пещера, Батак, Садово и Стрелча“.

Снимка : peshteraprim

Проектът се изпълнява съвместно от Община Пещера (бенефициент), Община Батак, Община Садово, Община Стрелча, „Супрас“ – Норвегия и Сдружение „Съюз за България„.

Снимка : peshteraprim

Основната цел на проектното предложение е повишаване капацитета на общините Пещера, Батак, Садово и Стрелча за оценка на стратегическите им планове и програми във връзка с планиране и изпълнение на действия, водещи до намаляване на емисиите на парникови газове и адаптация към изменението на климата.

Цели на проекта са увеличена компетентност на общинските служители за планиране, мониторинг и прилагане на мерки за смекчаване и адаптиране към климатичните промени, прилагане на пилотни мерки в 4-те общини за намаляване и ограничаване на неблагоприятните последствия от изменението на климата.

Снимка : peshteraprim

Ще бъдат инсталирани два. фотоволтаични инсталации на общински сгради в Община Пещера с мощност до 30kW- 100 008.00 лв., една фотоволт. инсталация на общинска сграда в Община Батак с мощност до 30 kW- 64 008.00 лв., на общинска сграда в Община Садово с мощност до 30 kW- 64 008.00 лв. и една фотоволтаична  инсталация на общинска сграда в Община Стрелча с мощност до 30 Kw- 64 008.00 лв.

Снимка : peshteraprim

Срокът на изпълнение: е от 27.03.2023 г. до 27.04.2024 г.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!