28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Деца с увреждания посетиха пещера Снежанка

peshtera snezhanka

Пещера. Деца с увреждания посетиха пещера Снежанка преди дни, съобщи за Рeshteraprim Николай Колчев, член на ДФ „Актив- 112“ гр. Брацигово. Групата наброява девет човека, обучени и екипирани доброволци. Зад гърба си те имат опит при овладяване бедствия, стихий и други.

„Придвижването стана с помощта на носилки, въжета, инвалидни колички, карабини и макари, както и други технически средства, които обезпечават безпрепятствено предвижване. Събитието е реализира изцяло на доброволни начала, с лични средства, с подкрепата на „Планинско спасяване -област Пазарджик“, които са организатори и инициатори на събитието, Конна база Шарков и група от Аварийно спасяване- гр. Пловдив.. Така, 4 подрастващи на възраст от 14 до 18 години, станаха за пръв път свидетели на красотите на карстовото образование над Пещера“, допълни Колчев.

Акцията е продължила 3 часа и се прави за пръв път. но едва ли ще бъде последната. Предстои преглед на доброволните формирования в областта. Срещата ще се проведе във Велинград на 29 и 30 април.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!