19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пет бебета са се родили в АГО на МБАЛ-Пазарджик по време на Великденските празници

bebe akusherka

Пазарджик. Пет бебета са се родили в АГО на МБАЛ-Пазарджик по време на Великденските празници от 14 до 16 април. Всички раждания са преминали нормално и без да се налага цезарово сечение. Четири от новородените са момченца, а едно е момиченце. Точно на Великден са родени две бебета.

Те са момчета, а първото от тях се поява на бял свят в 5.58 ч. в неделя. За нормалното раждане помага дежурният екип в състав: акушер-гинеколог д-р Росица Георгиева, неонатолог д-р Татяна Андреева и акушерките Лазарина Ранчева и Мария Нейчева. Бебето тежи 2950 гр. и е с дължина от 50 см. Другото великденско бебе проплаква в 23.20 ч. в ръцете на д-р Иван Китов. В екипа, който посреща бебето, са още неонатологът д-р Венцислав Димов, акушерките Томина Коева и Албена Дулчева. То тежи 3050 гр. и е с ръст от 49см.
Според народните вярвания бебетата, които са родени през Страстната седмица или на самия Великден, са родени под щастлива звезда. Такива деца имат късмет, крепко здраве и успех във всяко начинание.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!