02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Младенов : Да открием общи пътища за добруване на общината

romi

Пещера. Кметът на Община Пещера Йордан Младенов за поредна година не пропусна да поздрави ромите и техните семейства по случай 8 април  – Международния ден на ромите. „Пожелавам ви да запазите културата, своите корени и традиции“, написа в социалната мрежа Младенов :

Скъпи приятели, На 8 април ромите по цял свят отдават почит към своите жертви през Втората световна война. Международната организация „Романо юнион“, обявява, че в календара се вписва Международен ден на ромите.

С уважение се обръщам към ромската общност, за да честитя празника обявен от световното ромско движение за утвърждаване и развитие на културата и идентичността на етноса.

Горд съм, че живеем в град, в който мирно съжителстват българи, роми, турци арменци, евреи, армъни и гърци. Комшулукът и до днес ни събира в делници и празници, в радост и грижи, за да покаже пример за съседство, приятелска врата между дворовете.

Пожелавам ви да запазите културата, своите корени и традиции, за да продължим да живеем в пъстро разнообразие. Нека възпитаваме децата си в дух на разбирателство, с ясната идея за откриване на общи пътища за добруване на общината в която живеем.

На всички вас, пожелавам много здраве, късмет и благополучие!

Честит празник!


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!