29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Великденска добавка от 70 лева за пенсионерите под линията на бедност

pari velikden

Великденска добавка от 70 лева ще получат близо 1 002 000 пенсионери, като тази допълнителна подкрепа от страна на държавата ще бъде изплатена още в началото на следващата седмица. Това обяви министър-председателят Гълъб Донев на брифинг в Министерския съвет, като подчерта, че по този начин ще бъде подпомогната най-уязвимата част от възрастните хора.

Премиерът уточни, че добавката ще получат пенсионерите, чиито пенсии за април без добавките и компенсациите към тях са до линията на бедност – 504 лв. включително. Подкрепата ще достигне до хората с пенсии за осигурителен стаж и възраст, с инвалидни пенсии за трудова дейност, както и получаващите пенсии, несвързани с трудова дейност, които са за сметка на държавния бюджет – сред тях са социалната пенсия за старост, социалната пенсия за инвалидност и наследствените пенсии от починал родител. Великденска добавка ще получат и пенсионери с пенсии от Учителския пенсионен фонд.

Министър-председателят Гълъб Донев изтъкна, че служебното правителство обезпечава изплащането на добавката със  72 000 000 лв.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!