29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:56, 5 април 20231min

Стопаните на пострадали от студа овошки ще могат да поискат оценка на щетите

Стопаните на овощни дръвчета, които са пострадали от ниските температури в края на март, ще могат да поискат оценка на щетите, съобщават от земеделското министерство.

Оттам уточняват, че проверките на място ще бъдат извършени до месец след подаване на заявление от засегнатите в Общинските служби по земеделие.

От Държавен фонд „Земеделие“ съобщиха, че производителите на картофи ще получат 2 милиона лева за борба с вредителите. Целта е така те да бъдат частично компенсирани за избраните и закупените от тях продукти за растителна защита. Предстои от Фонда и аграрното ведомство да изготвят указания за предоставяне на средствата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!