29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Общините вече няма да публикуват порицанията в интернет

survur net
Общините трябва да прегледат съдържанието на сайтовете си и да премахнат всички стари съобщения

Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) е издала нови указания към Общините, с които се забранява публикуването на подробна информация за наказаните с „обществено порицание“.

Това наказание е заложено в Наказателния кодекс (НК) още при приемането му през 1968 г. То се предвижда за леки престъпления. Описано е и в Закона за административните нарушения и наказания. Според НК то се състои в „публично порицаване на виновния, което се обявява пред съответния колектив, чрез печата или по друг подходящ начин„.

За подходящ начин Общините приемат публикуването на интернет страниците си. Проблемът е, че в момента се обявява голям обем лични данни – три имена, местоживеене номер на наказателно постановление и други.

Общините вече няма да публикуват порицанията в интернет

Вместо това ще ги обявяват в сградите на Кметствата на т.нар. информационни табла. Освен това оповестяването трябва да се ограничи в рамките на месец.

При изпълнение на наложено административно наказание „обществено порицание” не трябва да се разкрива информация за ЕГН, дата и място на раждане, номер на документ за самоличност, точен адрес, лични данни на трети лица и други лични данни, които нямат връзка с целите на наказанието„, пишат от комисията.

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.mediapool.bg

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!