29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Две престижни състезания организирани от Община Пещера намериха отклик сред учениците

uchenici sastezanie..

Пещера. В две престижни състезания организирани от Община Пещера участваха днес отборите на ОУ,,Петко Рачов Славейков”, ОУ ,,Св. Патриарх Евтимий” и ОУ ,,Любен Каравелов”.

С любезното домакинство на  ОУ ,,Петко Рачов  Славейков”, се проведе общински кръг на ученическо състезание ,,Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”. Инспекторите от РД Пожарна безопасност и защита на населението –Пазарджик, инж. Мариана Пепелова и инж. Георги Тодоров предоставиха на отборите тест. В рамките на 30 минути учениците отговаряха на въпроси за 100 точки.

На първо място се класираха учениците от ОУ ,,Св.Патриарх Евтимий”, които имат 96 точки. На второ място са учениците от  ОУ ,,Петко Рачов Славейков” с 64 точки и на трето място –ОУ ,,Любен Каравелов” с 43 точки. Всички отбори получиха грамоти за участие от Община Пещера.

В мраморната зала на ЦПЛР-ОДК Пещера се състоя второто състезание – Общински кръг на Националната викторина ,,Да запазим децата на пътя”. В оспорваната битка в три кръга се включиха ученици от същите училища, в отбори с ученици от 5, 6 и 7 клас.

След сериозна битка на първо място и тук се класираха учениците от ОУ,,Св.Патриарх Евтимий”, които имат 53 точки. На второ място са учениците от  ОУ,,Петко Рачов Славейков” с 52 точки и на трето място –ОУ,,Любен Каравелов” с 43 точки.

Състезанието беше оценено от жури с  участието на представителите на РУ на МВР –Тодор Мавродиев и Николай Ненков, Нора Маркова-медицинска сестра от ДГ,,Слънчо”, Сашо Дамянов, председател на комисията по БДП в Община Пещера.

Диана Балканджиева- главен експерт ,,Образование”  в Община Пещера, благодари на инспекторите от  РД  Пожарна безопасност и защита на населението –Пазарджик, на членовете на журито на второто състезание, на домакините от ОУ,,Петко Рачов Славейков” и ЦПЛР-ОДК, на учителите и учениците, които се включиха с вълнение и желание в двете състезания. Децата  получиха купи и красиви подаръци от Община Пещера.

Учениците от ОУ,,Св.Патриарх Евтимий” ще представят община Пещера на областните кръгове на двете състезания.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!